Terug

GoPro Hero 3+ VS GoPro Hero 4; Wat zijn de verschillen?

GoPro Hero 3+ VS GoPro Hero 4; Wat zijn de verschillen?

Wat is het verschil tussen de laatste modellen van GoPro? Passen de Accessoires en Mounts voor de Hero 3+ ook op de Hero 4 edities? En welk model past nou het beste bij mij? In dit artikel zullen we ingaan op deze vragen.

GoPro Hero 3+ VS GoPro Hero 4; Wat zijn de verschillen?

ffff

GoPro heeft recent zijn assortiment van sport camera's uitgebreid met de nieuwe Hero 4 modellen, en dit roept een aantal vragen bij ons op. Wat is het verschil tussen de laatste modellen van GoPro? Passen de Accessoires en Mounts voor de Hero 3+ ook op de Hero 4 edities? En welk model past nou het beste bij mij? In dit artikel zullen we ingaan op deze vragen, en een antwoord geven met behulp van een duidelijke vergelijkingstabel.

fffff

fffff

 

 

fffff

fffff

 

Afmetingen
De grootte en vorm van de nieuwe GoPro Hero 4 camera’s zijn niet veranderd. Alle Hero 3, 3+ en 4 hebben dezelfde afmetingen (zonder behuizing) van 4.1 x 5.9 x 3.0 cm, als je de lens meerekent. De GoPro Hero sport camera's zijn allemaal toepasbaar op de standaard Mounts en Accessoires voor GoPro, in enkele gevallen is er een uitzondering, verder in dit artikel meer hierover.  

 

Waterbehuizing
De Hero 3+ en 4 modellen komen allemaal met de volledige standaard behuizing die waterdicht is tot 40 m (131 ft), de laatste Hero 3 modellen worden ook geleverd met deze behuizing. De GoPro Hero 4 zilver wordt als enige geleverd met het ingebouwde touchscreen.

 

Gewicht
Er is niet veel verschil in gewicht tussen deze modellen, de kleine verschillen in gewicht zal je niet merken tijdens het surfen of andere activiteiten. Echter, als je al een lichter GoPro model met een drone gebruikt is het verstandig om te overwegen of deze extra paar grammen te overzien zijn.

 

Gezichtsveld
Ook wel bekend als Field Of View (FOV) is hetzelfde voor alle GoPro Hero 3+ en 4 modellen. Terwijl GoPro camera's normaal bekend staan om hun brede gezichtsveld, is het ook mogelijk om dit te verkleinen. Elke Hero 3+ en 4 camera beschikt over de mogelijkheid om te fotograferen in middellange en smalle hoeken (afhankelijk van de video resolutie).

 

Apertuur
Alle Hero 3+ en 4 modellen gebruiken een redelijk snelle diafragma van F2.8 met een ultra-groothoek lens.

 

HD Opname
De laatste GoPro Hero modellen kunnen allemaal videos opnemen in Full HD 1080p op een uitstekende snelheid van 60/50 frames per second. De Hero 4 Black is hier een uitvlieger met maarliefst 120 frames per second in Full HD.

 

4K Opname
Hier maakt de GoPro Hero 4 black het grootste verschil met de andere modellen. De Hero 4 Black kan maarliefst het dubbele behalen, namelijk 30fps/4K, in vergelijking tot de andere modellen. De Hero 4 Silver en Hero 3+ Black kunnen beide 4K opnames maken met een respectievelijke maximale 15fps. Met de Hero 3+ zilver is het niet mogelijk om in 4K of 2.7K te filmen.  

 

Vertraagde Opname
Voor vertraagde opname, ook wel beter bekend als slow-motion, is het belangrijk om een hoge fps te gebruiken. Ook hier steekt de Hero 4 Black er met kop en schouders bovenuit. De 4 Black is namelijk als enige in staat om 120 fps te behalen in Full HD opname kwaliteit. De andere modellen kunnen deze frame rate behalen met maximaal 720p.

 

ffff

fffff

 

 

fffff

fffff

 

Foto Resolutie
Vanwege de kleine lens die GoPro gebruikt zullen de sport cameras nooit volwaardige fototoestellen worden. Ondanks dat halen ze het maximale uit de lens, de Hero 3+ Black en 4 modellen kunnen fotos schieten in 12 megapixel. De Hero 3+ Silver loopt hiermee achter en heeft een lens van 10 megapixel. De nieuwe Hero 4 modellen hebben als extra optie verbeterde settings voor nacht fotos en timelapses.

 

Foto Burst rate
Voor het fotograferen van actie momenten is het belangrijk om een hoog aantal fps te behalen. De Hero 3+ Silver valt hier uit het bootje met niet meer dan 10fps, de andere modellen hebben allemaal een frame rate van 30fps.

 

Bitsnelheid
De GoPro sport cameras bieden verschillende bitrate video-opname (H.264), van 25 Mb/s tot 60 Mb/s. Een hogere bitrate is belangrijker voor professionals die de best mogelijke video kwaliteit vereisen. Ook hier zie je dat de Hero 4 Black het hoogste scoort.

 

Audio
alle vier de modellen zijn voorzien van een ingebouwde mono microfoon. De Hero 4 modellen hebben een verbeterde microfoon en hebben bijna het dubbele bereik van de 3+ modellen. Als je beter geluid wil opnemen kan je gebruik maken van the Frame, of de skeleton backdoor voor de behuizing. Ook is het mogelijk om microfoons met een 3.5mm ingang te koppelen aan de GoPro, dit doormiddel van een mic transfer cable. De Hero 4 Black is zelfs voorzien van een geïntegreerde ADC, waardoor het compatibel is met een breed scala aan professionele aparatuur.

 

Superview
Superview is een slimme GoPro tool die het mogelijk maakt om te schieten in een immense groothoek perspectief. Superview doet dit door te schieten op een hoogte-breedteverhouding van 4:3. Alleen de Hero 4 Black is in staat om de Superview modus ook te gebruiken in 2.7K en 4K opnames. De Hero 3+ Black en Hero 4 Silver kunnen beiden superview gebruiken in 1080p en 720p, de Hero 3+ Silver heeft deze optie niet. 

 

Protune
Dankzij Protune is het mogelijk om beelden te schieten in een nog hogere kwaliteit. Protune maakt het ook mogelijk om meer controle te krijgen over de kleuren, ISO, witbalans, scherpte en belichting. Met de Hero 3+ Black is het mogelijk om in Protune videos op te nemen, dit is helaas niet mogelijk met de 3+ Silver. De Hero 4 modellen kunnen beide videos en fotos schieten met Protune.

 

LCD Touchscreen
De Hero 4+ Silver is de eerste en enige GoPro camera dusver die is voorzien van een ingebouwde LCD Touchscreen. Alle andere modellen zijn wel voorzien van een connectie voor de LCD bacpac, het is dus een optie om deze er dan wel of niet bij aan te schaffen. Ondanks dat het LCD scherm niet erg groot is, kan het toch makkelijk bediend worden. Je kan het LCD scherm gebruiken om te navigeren door het menu, en de instellingen aan te passen. Ook is het handig omdat je met het LCD scherm kan zien wat je filmt.

 

Connectiviteit
Met de nieuwe Hero 4 modellen is het nu ook mogelijk om de GoPro te connecten via bluetooth. Alle modellen zijn compatibel met de GoPro App en Smart remote. De Smart remote is een laatste update van de standaard wifi remote, met deze nieuwe remote is het mogelijk om de GoPro van grotere afstanden te bedienen (tot 180m).

 

Micro SD kaart
Alle GoPro sport cameras zijn compatibel met een microSD-geheugenkaart. De cameras ondersteunen een capaciteit van maximaal 64GB, en vereisen een minimale class 10 kwaliteit. In veel gevallen is een micro sd van 32GB voldoende, alleen als u in extreem hoge kwaliteit opneemt en langdurig filmt is een 64GB kaart vereist.

 

Batterij
De batterij van de nieuwe Hero 4 modellen verschilt ten opzichte van de 3 en 3+ modellen.  Als je in de hoogste kwaliteit filmt (4K, 30fps) met de Hero 4 Black, krijg je er maximaal 1 uur en 5 minuten film tijd uit, als je dan ook nog wifi aan hebt en de remote gebruikt is dit slechts 50 minuten. Als we een opname modus vergelijken die alle modellen aankunnen komt de Hero 3+ Silver er als winnaar uit met een opname tijd van 2 uur en 20 minuten in 720p, 120fps.Conclusie
De nieuwe GoPro Hero 4 cameras zijn toepasbaar op bijna alle Accessoires en Mounts die ook voor de Hero 3+ worden gebruikt. De afmetingen van de camera zelf en zijn waterbehuizing zijn exact hetzelfde, zo is zelfs de waterbehuizing van de Hero 3+ identiek als die van de Hero 4. Een uitzondering hierop is de oude onderwaterbehuizing van de GoPro Hero 3 modellen, deze is iets groter en herkenbaar aan de schroeven rondom de lens. Verder zijn de batterijen voor de Hero 4 anders, wat inhoud dat de batterijen voor de Hero 3 en 3+ niet zullen werken bij de Hero 4.  Het verschil van kwaliteit zit hem met name in de Hero 4 Black edition, de Hero 3+ Black en Hero 4 Silver zijn nagenoeg hetzelfde. Er is één belangrijk verschil en dat is dat de Hero 4 Silver als enige met een ingebouwde LCD scherm komt.

De prijzen van de Hero 3+ en Hero 4 Silver zijn ongeveer hetzelfde en varieren van €370 tot €410. De Hero 4 black edition is de duurste en meest proffesionele, deze bungelt tussen de €470 en €490. De goedkoopste van de 4 bovengenoemde modellen is de Hero 3+ Silver, deze is al verkrijgbaar vanaf €270. GoPro is onlangs ook met het nieuwe model de GoPro Hero uitgekomen, dit is een nieuw model wat het mogelijk maakt om voor een leuke prijs kennis te maken met de GoPro sport cameras. Dit instapmodel is verkrijgbaar vanaf €120, gezien de lage prijs zal u ook veel inleveren aan kwaliteit in vergelijking tot de bovengenoemde modellen.

 

-

ffff

Reacties

 • Placeholder

  Tim Nooijen

  29 / 12 / 2016

  Hoi Esmee,

  Als de kap of filter rechtstreeks op de GoPro camera gaat past deze voor beide modellen zowel de hero 3 als 4.

 • Placeholder

  Esmee

  09 / 12 / 2016

  Hoi Wouter,

  Past een kap of UV filter van een gopro hero3 ook op de hero 4?

 • Placeholder

  Tim Nooijen

  05 / 09 / 2016

  Beste Gemma,

  Helaas passen de Hero 3 batterijen niet op de Hero 4.

  Groetjes,

  Tim

 • Placeholder

  Gemma

  21 / 08 / 2016

  Hoi,
  Ik ben benieuwd of de accu van de gopro hero 3+ silver ook op die van de gopro hero4 silver kan. Die silver van ons is namelijk kapot, maar we hebben wel extra accu's toen gekocht en zitten er nu aan te denken de hero4 silver te kopen. Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Gemma

 • Placeholder

  Tim Nooijen

  19 / 09 / 2015

  Beste Rob,

  De aluminium versie hebben wij ervaring mee, maar deze is niet aan te raden. In dit geval zou ik voor de plastic lock buckle gaan die ook standaard bij deze behuizing zit.

  In de link hieronder kan u de lock buckle voor de hero 4 housing vinden .
  http://www.sportcamaccessoires.nl/lock-buckle-behuizing-gopro-hero-3-4.html

  Mvg,

  Tim

 • Placeholder

  Rob vd St.

  19 / 09 / 2015

  Mijn housing lock van mijn Gopro 4 waterdichte huis is kapot na 6 maanden wisselen van achterwanden.. Hebben jullie ervaring met de aluminium versie? Verkopen jullie ook het plastic vervangings onderdeel?

 • Placeholder

  Tim Nooijen

  07 / 09 / 2015

  Beste Matthijs,

  Deze word verkocht onder de naam Dive Housing, zie de onderstaande link.

  http://www.sportcamaccessoires.nl/dive-housing-60m-gopro-hero-3-3-4.html

 • Placeholder

  Tim Nooijen

  07 / 09 / 2015

  Beste Riny,

  De GoPro Hero 4 black heeft de beste specificaties, zelf zou ik voor deze gaan.

 • Placeholder

  Riny Neefs

  04 / 09 / 2015

  Dankjewel wouter, dit was heel hulpvol,
  Welke Gopro zou ik het beste voor een multicopter kunnen nemen ?

 • Placeholder

  Matthijs

  27 / 07 / 2015

  Mijn "oude" behuizing backdoor van de GoPro 3 (dikkere behuizing ivm batterypack of LCD scherm) past niet op het nieuwe front van de GoPro 3+. Kennelijk zit er net wat verschil in. Is er nog aan oude behuizing (front) te komen ?

 • Placeholder

  Tim Nooijen

  16 / 01 / 2015

  Beste Wouter,

  De Remote van de 3+ kan je ook gebruiken voor de 4. Mocht het niet lukken moet je even de software updaten van de remote.

 • Placeholder

  Wouter

  14 / 01 / 2015

  Kan de remote van de Hero 3+ ook op de hero 4 ?

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box