Terug

GoPro Onderwater Gids; 10 handige tips en accessoires voor de beste onderwater beelden.

GoPro Onderwater Gids; 10 handige tips en accessoires voor de beste onderwater beelden.

In deze post leer je hoe je de GoPro het beste onderwater kunt gebruiken doormiddel van 10 handige tips. Deze tips en accessoires zullen je direct helpen om nog mooiere onderwaterfoto’s en opnamen te maken.

In deze post leer je hoe je de GoPro het beste onderwater kunt gebruiken doormiddel van 10 handige tips. Deze tips en accessoires zullen je direct helpen om nog mooiere onderwaterfoto’s en opnamen te maken. 

 

 1. Maak de lens schoon. Neem de tijd voor het sluiten van de zaak en zorg ervoor dat er geen vingerafdrukken of stof op de lens van je GoPro zit.

 

 1. Maak de pakking van je GoPro goed schoon. Zorg ervoor dat er geen vuil op de witte rubberen afdichting blijft zitten want dit kan voor een lek zorgen. Ook is het belangrijk dat de rubberen randen van de achterdeur goed in de behuizing zitten voor het klemmen van de zwarte vergrendeling.

 

 1. Zorg voor anti-fog inserts zodat het aanwezige vocht in de lucht geabsorbeerd wordt. Zonder deze speciale inzetstukken, kan de vochtigheid condenseren op het binnen oppervlak van de behuizing en met name op de lens. Dit veroorzaakt een mist-ring die alle foto’s en video’s wazig maakt.

 

 1. Bepaal de instellingen van je camera, afhankelijk van wat je wil vastleggen video of foto’s. Voor video’s kan je over het algemeen het beste de superview op 80fps gebruiken. Voor foto’s de time lapse modus op de hoogste resolutie en een afbeelding bij elke halve of hele seconde.

 

 1. Maak gebruik van een Duik filter. Een rode duik filter zal je opnames in blauw water er beter uit laten zien. Dankzij de filter krijg je een beter contrast en verschil in kleuren. Bekijk hier de rode duik filters voor GoPro. Film je in groen water, bijvoorbeeld meren met veel alg, kan je het beste een paarse filter gebruiken.

 

 1. Gebruik een waterbestendige stick voor stabielere beelden. Met een stick kan je nog betere beelden maken van het gene wat je tegen komt, of jezelf. Zorg er wel voor dat je minimaal 12 centimeter laat tussen het object en de lens anders krijg je wazige beelden. Bekijk hier een sterke GoPro stick die je ook onderwater kan gebruiken. Na het duiken of snorkelen moet je de stick wel afspoelen met zoet water, zout gaat zich er anders in vastbijten en dit kan voor problemen zorgen.

 

 1. Was de behuizing in zoet water na gebruik. Vooral wanneer je hem in zout water hebt gebruikt, net als voor je duik spullen, geld ook hiervoor dat zout een bijtende invloed heeft op het materiaal.

 

 1. Schakel WiFi uit en gebruik bij voorkeur geen remote onderwater. Het is niet gemakkelijk om het WiFi netwerk onderwater te gebruiken, vaak krijg je een storing in het signaal en dit lijd weer tot onnodige ergernis terwijl je juist wilt genieten. Met de juiste instellingen, zoals de time lapse modus, heb je niet eens een afstand bediening nodig. Met het WiFi netwerk uit gaat je GoPro ook nog is langer mee en heb je minder afleiding.

 

 1. Maak unieke beelden met de dome port. De onderwater koepel, ook wel dome port genoemd, zorgt ervoor dat je half onder water beelden kan maken. Je hebt ze vast wel is langs zien komen, half onderwater half bovenwater, de vissen en palmbomen op 1 foto. Je kan de dome port ook gebruiken voor het alleen filmen onderwater, dankzij de koepel krijg je een enorme groothoek die de foto nog meer tot leven brengt.

 

 1. Voorkom water druppels op je lens. Als je naar de oppervlakte gaat of je GoPro tijdens het snorkelen uit het water haalt krijg je waarschijnlijk last van druppels op de lens. Vergeet de druppels er niet af te halen anders verpest het je beeldmateriaal.

 

-

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box